Festivalul-concurs al cântecului patriotic s-a desfasurat in Liceul Olimp

La data de 05 aprilie 2017, în incinta IPLT „Olimp” a avut loc festivalul-concurs al c1ntecului patriotic, etapa de sector. Festivalul-concurs al cântecului patriotic este organizat anual de DGETS, de comun cu Organizația Veteranilor din Republica Moldova, Consiliul municipal alveteranilor în colaborare cu Ministerul Apărării, Ministerul Afacerilor Interne. Etapa sectorului Ciocana a fost organizat de Centru de Creatie „Ghiocel” și IPLT „Olimp”.

Festivalul are ca obiective:
*educația civică și patriotică a tinerilor, promovarea valorilor estetice și general umane;
*familiarizarea tinerilor cu noblețea cântecelor din lirica anilor de război șu din perioada postbelică.

Invitați de onoare ai festivalului au fost veterani de război, veteranii muncii, persoane în etate. Au luat cuvântul Tarasov Vasiliii – veteran de război, Eriomin Iurii – președintele Organizației Veteranilor mun. Chișinău, Boico Ada – reprezentantul preturii sectorului Ciocana.

Опубликовано Молдавский Корреспондент 6 апреля 2017 г.
La festivalul-concurs au participat tinerii cu vârsta cuprinsă între 7-36 de ani. Am participat instituții de învățământ din sectorul Ciocana. Participanții au fost apreciați de un juriu competent/ specialiști în domeniu. Președintele jurului Margareta Ivanuș - artist emerit în arte, membrii  Barabanșcicova Natalia – dirijor, conducător de cor, Javelea Elena – pretura sectorului Ciocana, Splavnic Piotr – organizația veteranilor sectorului Ciocana.

Cele mai frumoase piese, interpretate de elevi au trecut în etapoa municipală ce se va desfășura la data de 8 aprilie.

Text: Mariana Sava

Популярные сообщения