Peste 3200 de voluntari vor participa la Ziua Faptelor Bune

Ziua Faptelor Bune - o tradiție globală anuală, un eveniment care reunește voluntarii și de asemenea, oferă tuturor posibilitatea de a încerca pe sine rolul unui voluntar și să dăruie lumii fapte bune.



Pe data de 14 aprilie, în Moldova, deja pentru a patra dată va avea loc Ziua Faptelor Bune. Pe parcursul acestor patru ani, amploarea evenimentului a crescut în semnificativ! Pentru prima dată în 2016, Ziua Faptelor Bune a adunat 300 de voluntari și a organizat 20 de acțiuni de voluntariat în Chișinău. În 2018, s-au alăturat 2200 de voluntari.
În acest an 2019, mai mult de 3200 de persoane vor participa la Ziua Faptelor Bune, acum nu numai la Chișinău, ci și în încă 37 orașe și sate mari ale țării noastre.

Imaginați-vă că, la un moment dat, 3200 de oameni din întreaga Moldova, vor face fapte bune, vor participa la diferite acțiuni, vor ajuta oamenii, fără să ceară ceva în schimb, să dăruiască fericire! Imaginați-vă cum vor înflori orașele noastre într-o singură zi, cât de bine se va face, câte zâmbete se vor găsi pe străzile lor! Nu aceasta ar fi fericirea?

În acest an, participanții vor avea ocazia, împreună cu coordonatorii, să viziteze adăposturile pentru animale, o grădină zoologică, departamentele din spitale pentru copii și centrele de reabilitare, pensiunile pentru bătîni, școlile internat pentru ai ajuta pe rezidenții acestor locuri, precum și să le acorde atenție și îngrijire. Voluntarii vor organiza jocuri interactive, ateliere de creație pentru bătrâni și copii. Prin tradiție, organizăm și activități de curățarea parcurilor și plantare. Dar și asta nu e tot! Aceasta este doar o mică parte a acțiunilor pe care le pregătim pentru următoarea Zi a Faptelor Bune.

Organizația acestui eveniment major, la fel ca în anii precedenți, este Centrul Republican al Voluntarilor (RVC). Pe lîngă Ziua Faptelor Bune, misiunea RVC este dezvoltarea proiectelor voluntare, sociale, culturale și educaționale în Republica Moldova.

Ziua Faptelor Bune - este o sărbătoare internațională a binelui, la care oricine poate lua parte, indiferent de statutul social, locul de reședință, religie sau naționalitate! Fiecare poate să se încerce pe sine în calitate de voluntar și aducă folos de oamenilor, animalelor, sau naturii!

Faceți bine, fără a cere ceva în schimb! Credeți-ne, nu este nimic mai plăcut decât ochii fericiți ai celor pe care îi ajuți! Faptele noastre bune ne dau speranță pentru o viață mai bună! Informații despre Ziua Faptelor Bune din Moldova pe pagina noastră din RVC Facebook, urmați știrile pe site-ul nostru www.rvc.md și în grupuri sociale, astfel încât să nu ratați nimic important!

- 10:00 - 11:00: Deschiderea oficială cu participarea voluntarilor RVC din Chișinău – CCE «KEDEM» strada pietonală E. Doga 5.
- 12:00 - 16:00: Peste 120 de acțiuni de voluntariat în 37 de localități ale Moldovei.
Punctul mobil al Centrului National de Transfuzie a Singelui la adresa E.Doga 5, etajul 1
- 18:30 - 22:00: “Good Deeds Evening Party 2019”.

Parteneri generali: NATURALIS, Alviagrup, JDC, Makler, Gastrobar

Data și ora: 14 aprilie 2019, începând cu ora 10:00, strada pietonală E. Doga 5.

Event: FACEBOOK & WEB

Mai multe informații:
069020369 Irina, coordonator de proiect.
079566413 Nichita, specialist mass-media.

Популярные сообщения