Artele fuzionează sub umbrela CRONOGRAF & ART FUSION


Timp de patru zile, de pe 23 până pe 26 mai 2019, strada pietonală Eugen Doga va fi un loc de întâlnire a iubitorilor de film documentar, muzică, dans, fotografie, pictură. CRONOGRAF & ART FUSION va instala un ecran și o scenă pentru un spectacol open-air inedit, cu recitaluri live ale formațiilor tinere din țară și proiecții de filme documentare, atent selecționate despre muzică, dans, arta fotografică. Proiecțiile vor fi urmate de întâlniri și discuții cu autorii. Evenimentul este organizat în cadrul Festivalului Internațional de Film Documentar CRONOGRAF 2019, care se va desfășura în perioada 22-28 mai, la Chișinău.

Inaugurat la ediția precedentă cu denumirea inițială CRONOGRAF & MUSIC, noul proiect – CRONOGRAF & ART FUSION vrea să devină o simbioză dintre film și celelalte forme ale artei: muzică, dans, fotografie, pictură. „Scopul evenimentului este de a promova arta contemporană într-un spațiu liber și deschis, accesibil tuturor iubitorilor de artă. Totodată vrem să oferim un respiro cultural trecătorilor, dar și oaspeților capitalei, să animăm într-un mod original acest pasaj pietonal, de altfel – unicul din Chișinău, și să oferim un exemplu despre cum poate fi valorificat turismul cultural și în țara noastră”, susțin organizatorii.
Pe parcursul celor patru zile, începând cu ora 18:00, vor fi organizate performansuri de artă, ateliere  de creație pentru copii și adulți, vernisaje, caravana roboțeilor, spectacole cu statui vivante. Trecătorii și turiștii vor putea admira o expoziție de fotografii, realizate de elevii de la clubul foto al liceului „Spiru Haret”, precum și galerii de tablouri și pictură în plein-air cu studenții de la colegiul de artă ”Alexandru Plămădeală”și alți tineri artiști din Chișinău. Ulterior, vor urma recitaluri live și proiecții de documentare.

Trupele care vor evolua pe scena CRONOGRAF & ART FUSION, începând cu ora 20:00, sunt: Delta pe obraz, Beige, Flash Blood, The Glimpse, Aidoma și mica percuționistă Tiana Toporovschi.
Filmele documentare care vor fi proiectate la CRONOGRAF & ART FUSION, începând cu ora 21:00, sunt
Regele Skate / King Skate (doc. Cehia)– 23 mai,
Mr. Gaga (doc. Israel)– 24 mai,
Free Solo (doc. SUA)– 25 mai,
Tatăl meu, IMRE / My Father, IMRE (doc. România) și În lumina stelelor/In the Starlight (doc. Franța)– 26 mai.

Pentru a asigura o mai mare interacțiune și impact, la intersecția străzii pietonale cu str. Columna, organizatorii vor instala CRONOGRAF Info Point, pentru cei care vor dori să afle mai multe informații despre FIFD CRONOGRAF, filmele care vor fi proiectate și evenimentele care vor fi organizate pe perioada Festivalului.
Evenimentul este organizat în parteneriat cu POT Music, cu susținerea Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare și Centrului Național de Cinematografie din Republica Moldova.
Urmăriți FIFD CRONOGRAF pe Facebook și pe pagina www.cronograf.md.


***
FIFD CRONOGRAF, cel mai mare eveniment cinematografic din țară și unul de reper în circuitul festivalurilor din Europa de Est, este organizat din 2001 de către OWH Studio.

Fii cu ochii pe CRONOGRAF 2019 - ecranul unde realitatea devine artă.

Популярные сообщения