Un Like pentru Documentar: Filme pentru tineri, jurizate de tineri


Adolescenții și tinerii cinefili pot face o escapadă la Festivalul Internațional de Film Documentar CRONOFRAF 2019, unde vor avea posibilitatea să vizioneze 7 documentare de scurt metraj în cadrul Secţiunii Un LIKE pentru Documentar, dedicată subiectelor legate de tânăra generaţie şi preocupările ei. Peliculeleabordează teme ca toleranţa, prietenia, depresia, afirmarea în societate, căutarea unui loc de muncă, realizarea visurilor. Juriu care va desemna filmul câştigător la această secţiune este compus din cinci liceeni, pasionaţi de film. Câţiva dintre ei au fost Ambasadori CRONOGRAF şi s-au implicat activ în promovarea festivalului, organizând proiecţii de documentare în instituţiile lor de învăţământ.


Tânărul patiser / The Young Pastry Chef (Germania), în regia Kseniei Ciuvaseva, prezintă povestea unui adolescent Kolea, care, la numai 15 ani, își deschide propria afacere: o franciză de vată de zahăr. De îndată ce face primii pași în bussines, Kolea nu mai pare să fie sigur de nimic.
Anticariatul / Antique Shop (Ungaria) este un documentar realizat de Mihai Nichiforeac, un tânăr din Republica Moldova, care-și face studiile la Budapesta. Filmul este despre cultura underground, exploatarea clădirilor abandonate din Budapesta, de către două grupuri diferite, dar care au aceeași pasiune.

Superstarul din mine / Superstar Inside Of Me (Russia) abordează problema tinerilor, pentru care este greu să găsească un post de prestigiu după absolvire. Regizoarea Ekaterina Moskvina scoate în centrul atenției o poveste abstractă despre felul în care Alexander Tyapochkin a renunțat la o slujbă de birou pentru a deveni un designer independent foarte solicitat, care primește comenzi de la companii de clasă mondială.

Scurtă conversație despre cuvântul cu D / Brief Conversation About the D-word (România), în regia Teonei Galgoțiu, este o scurtă conversație despre cuvântul cu d - depresie și cum se manifestă aceasta.

În pelicula B-1 (Russia), regizorul Pavel Petrukhin prezintă povestea lui Serghei, caredeşi e orb, e un jucător profesionist de fotbal.

Desiderio (Argentina), în regia lui David Nazareno, este un film documentar despre DERY ALTAMIRA, un tânăr albinos extrem de carismatic din Angola.El își împărtășește punctul de vedere despre lume și ne invită să ne gândim cum să ne confruntămcu dificultățile fără a ne pierde încrederea în noi înșine.

Mai mult decât argintul / More Than Silver (Spania, India) este un documentar realizat de tânărul regizor Carlos Agulló. În cadrul unui proiect social, echipa spaniolă de gimnastică ritmică călătorește în India, pentru a antrena o echipă locală. Această călătoriesfârșește prin a învăța fetele o lecție neprețuită: viața constă în mai mult decât câștigul unor medalii.

Filmele vor fi proiectate pe 22 mai, în prima zi a festivalului, începând cu ora 15:00, la cinematograful ODEON. Intrarea la proiecții este gratuită. Vă aşteptăm cu drag!

Urmăriți evenimentul pe Facebook:

***
FIFD CRONOGRAF, cel mai mare eveniment cinematografic din țară și unul de reper în circuitul festivalurilor din Europa de Est, este organizat din 2001 de către OWH Studio.

Fii cu ochii pe CRONOGRAF 2019 - ecranul unde realitatea devine artă.

Популярные сообщения