Anunț: În Moldova vă avea loc ediţia a X-a Festivalului Internaţional al Şcolilor de Teatru şi Film ClassFest 2021

În perioada 22-30 noiembrie 2021, Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice organizează cea de-a X-a ediţie a Festivalului Internaţional al Şcolilor de Teatru şi Film „ClassFest”, secţiunea Cinematografie – o acţiune artistică internaţională, unică în Republica Moldova, care promovează  tinerii cineaşti, încurajează schimbul de experienţă şi relaţiile profesionale între studenții, profesorii, profesioniştii din R. Moldova și cei din școli de film europene, familiarizând publicul larg cu filmele realizate de generaţia tânără, promovând valorile artei contemporane şi dialogul intercultural.


Proiecțiile de film, workshop-urile și alte activități incluse în program se vor desfășura în format mixt: online și cu acces fizic, cu un număr limitat de spectatori, în sala ARTCOR, iar publicul și participanții vor avea acces liber la vizionarea evenimentelor incluse în agenda festivalului.

Ediţia a X-a întruneşte la Chişinău reprezentanţi ai următoarelor şcoli de film: Institutul de Stat de Teatru și Cinematografie, Erevan, Armenia; Academia de Arte din Viena, Austria; Academia Națională de Arte din Belarus; Școala de Cinema și Științe Audiovizuale (ESCAT), Tours, Franța; Universitatea de Televiziune și Film (HFF München), Germania; Universitatea de Stat Teatru și Film Shota Rustaveli, Georgia; Academia de Arte din Florența, Italia; Școala Națională de Film, Televiziune și Teatru, Lodz, Polonia;Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale, România; Institutul de Stat de Arte Scenice, Sankt Petersburg, Rusia; Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, Chișinău, Republica Moldova.

În cadrul festivalului vor fi prezentate peste 70 de filme artistice, documentare, animație, secundate de discuții.  Participanții festivalului vor fi antrenați în workshop-uri coordonate de cineaști din țară și din străinătate.

Ceremonia de deschidere a Festivalului Internaţional al Şcolilor de Teatru şi Film ClassFest 2021 va avea loc în ziua de 22 noiembrie, ora 17.00 la Centrul de dezvoltare a industriilor creative ARTCOR (str. 31 august 1989, nr. 137).

 Link-ul de acces gratuit la evenimente va fi plasat pe pagina de facebook a Festivalului ClassFest.

Partener general: Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare.  

Parteneri strategici: Alianța Franceză din Moldova; Ambasada Austriei la Chișinău; Goethe – Zentrum Chișinău; Centrul de dezvoltare a industriilor creative ARTCOR; AO Renam; OWH TV Studio; Uniunea Cineaștilor din Moldova.

Parteneri Media: UNIMEDIA; MOLDOVA.ORG; Agenţia de presă INFOTAG; MoldKorr;   TV 8; Privesc.eu; diez.md.

În documentul de mai jos puteți găsi programul festivalului și filmele care vor fi difuzate:

Program Classfest 2021 ROM by Молдавский Корреспондент on Scribd

Популярные сообщения